Петък, 21 Ное 2014
Детска градина ОДЗ1, гр.Неделино-преди ремонта и след!??
Неделя, 16 Ное 2014 00:16

 
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Петък, 14 Ное 2014 21:49

 

Във връзка с невярната информация, тиражирана в някои медии, ви уведомявамe, че г-н Стоян Беширов - кмет на община Неделино е в платен годишен отпуск от 10.11.2014 до 10.12.2014 и в момента е заместван от г-жа Румяна Караиванова.

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 
ВРЪЧВАНЕ НА ГРАМОТА И ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ ОБЩИНА НЕДЕЛИНО
Четвъртък, 09 Окт 2014 17:04

    Кметът на община Неделино г-н Стоян Беширов, връчи с подобаваща тържественост най - високото отличие на община Неделино – „Почетен гражданин на Неделино“ на инж. Стефан Стайков – бивш областен управител на област Смолян.

   Във връзка с празника на града с протокол № 44, общински съвет град Неделино приема решение № 489, относно удостояване  на инж.Стефан Стайков за „Почетен гражданин на Неделино“.

Като изпълняващ длъжността  областен управител приноса на инж. Стефан Стайков за подобряване на инфрастуктурата на община Неделино е голям.  През това време Община Неделино на няколко пъти е поставена  в изключително трудни ситуации, обявявано е и бедствено положение. Възстановителните обекти, в т.ч. и най- големите- укрепвания на свлачища , разчиствания, подпорни стени, аварийното водоснабдяване на Неделино  се случиха с подкрепата на инж. Стайков. Пълно съдействие от негова страна  ни беше оказвано и по Програмата за развитие на човешките ресурси, по която се осигури заетост на над 1000 безработни лица.

staikov

staikov1

staikov2

 
ПРОЕКТЪТ "ПОДКРЕПА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ“ УДЪЛЖАВА ДЕЙСТВИЕТО СИ ДО 31.12.2014 Г.
Четвъртък, 25 Септ 2014 15:38

На 01.09.2014 г. кметът на община Неделино Стоян Беширов подписа 37 допълнителни споразумения към договорите за предоставяне на социалната услуга „Личен асистент“ и 37 допълнителни споразумения към трудовите (граждански) договори на личните асистенти, по силата на които се удължава срока за предоставяне на социалните услуги по проект „Подкрепа за достоен живот“ до 31.12.2014 година включително. Това е осмата промяна на продължителността на проектните дейности. Така в Община Неделино назначените по проекта 30 лични асистенти ще се грижат четири месеца повече за 37 лица с трайни увреждания.

Предоставянето на социалната услуга „Личен асистент“ по Проекта става общо 48 месеца, с планиран край 31.12.2014 г. включително, като няма да бъде извършван нов прием на документи.

От началото на 2011 г. в проекта са участвали 48 лица с трайни увреждания и 54 лични асистенти от гр. Неделино и селата: Върлино, Оградна, Средец, Бурево, Диманово, Гърнати, Кундево и Дуня. Конкретен бенефициент е Агенцията за социално подпомагане, а партньори общо 285 общини и райони в страната, между които и Община Неделино. Получаващите услугата „Личен асистент“ и техните близки са благодарни за поредното удължаване на проектните дейности.

Проектът „Подкрепа за достоен живот“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 
НЕДЕЛИНО С НОВ ОБЛИК И НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛОЩАД
Четвъртък, 25 Септ 2014 08:18

Напук на всичко Неделино продължава да се благоустроява и да придобива европейски облик. Днес преди обяд с поредната бутилка шампанско и фойеверки, с множество аплодисменти от присъстващите се постави началото за подобрение на централният площад.  Кметът на община Неделино Стоян Беширов и изпълнителният директор на фирмата изпълнител на обекта  „КРИС МТ“- Владимир Кехайов направиха първа копка на обект  „Разширение и подобрение на централен  площад гр. Неделино. Той ще се строй със средства по европейски проект. Целта е да се разшири и подобри централната градска част на града.  Строителството  е възложено на специализирана фирма.  От фирмата изпълнител обещаха  пред гражданството, че новия площад ще бъде готов до края на месец ноември.

За всички присъстващи беше представена музикална програма от самодейците при НЧ „Светлина“, гр. Неделино.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА НЕДЕЛИНО

 

Архив

Времето

ОБЩИНА

ФЕСТИВАЛ 2014

poster 50x701

ПАМЕТНИКЪТ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ПОСЕТИТЕЛИ


Днес:0
Вчера:0
За месеца:0
Общо:67752

RSFirewallProtected